Spinazie eten is een kwestie van wennen

Wageningse voedingsonderzoekers hebben ontdekt dat als je peuters vaker spinazie voorschotelt, ze er vanzelf meer van gaan eten. Heb jij een hele kieskeurige eter in huis? Helaas, die houdt gewoon voet bij stuk!

Voer jij iedere avond weer een strijd aan tafel? Je bent niet de enige! Wanhopige ouders passen allerlei technieken toe om hun kinderen meer groente te laten eten…Van appelmoes-camouflage tot ultrafijn gestampte groente als saus over de pasta…Of zelfs de koude oorlog tactiek: als je je groente niet eet, dan krijg je geen toetje! Alles proberen we iedere avond weer uit om die 250 gram groente & fruit per dag maar voor elkaar te krijgen! Advies van Victoire de Wild van Humane Voeding van Wageningen Universiteit: “Gewoon doorgaan! De aanhouder wint! ‘Om de smaakontwikkeling en het eetgedrag van kinderen te beïnvloeden, is het belangrijk om hier jong mee te beginnen’ geeft Victoire aan.

Lees het complete artikel op de website van Wageningen Universiteit: https://resource.wur.nl/nl/wetenschap/show/Spinazie-eten-is-een-kwestie-van-wennen-.htm

Bron: WUR
Datum: 30 juni 2017