Hoe vitaal ben jij? Kom naar het Vitaliteitsevent071!

Gezondheid en vitaliteit vormen een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Steeds meer mensen zijn met voldoende bewegen en gezonde voeding bezig. Biologisch eten, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij en ook de veganistische restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond. En dat is ook niet zo gek, want voeding heeft een grote weerslag op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar hoe gezond ben je nu eigenlijk bezig? Je komt er aanstaande maandag achter tijdens het Vitaliteitsevent071 in Leiden, het allereerste vitaliteitsevent in de regio Leiden!

Niet alleen jijzelf maar ook jouw organisatie kan mensen aanzetten tot gezond gedrag, het zogenaamde ‘nudging’. Een klein duwtje in de rug is soms voldoende. Door bijvoorbeeld bij verschillende drankjes te vermelden hoeveel suiker erin zit of door gratis fruit aan te bieden in de kantine maak je de drempel laag om het gezonde te kiezen. Of zet eens een mooie wandelroute uit in de omgeving van je bedrijf om medewerkers aan te sporen een wandeling te maken tijdens hun pauze. Ook bedrijven krijgen tijdens het Vitaliteitsevent071 allerlei handige tips om een gezonde leefstijl bij hun werknemers te stimuleren. Hoe kun je betekenisvol ondernemen en wat is een goede aanpak voor ploegendienstmedewerkers?

Een programma boordevol lezingen, workshops en activiteiten
Tijdens het Vitaliteitsevent071, georganiseerd door het Centrum voor Vitaliteit en het team van Health Events uit Rotterdam, kun je je eigen vitaliteit of die van je organisatie checken, de nieuwste producten en diensten op het gebied van vitaliteit bekijken, zoals leuke gezondheidsapps en fitbits, en inspiratie opdoen over vitaal werken, wonen en studeren. Naast inspirerende lezingen over bijvoorbeeld Healthcoins en mantelzorg en workshops op het gebied van vitaliteit en e-health worden er ook verschillende Move Your Body activiteiten georganiseerd, zoals een survivalrun en yoga.

Health APK
Kom er daarnaast achter hoe vitaal je daadwerkelijk bent met de health APK. Eet je eigenlijk wel voldoende groente en fruit? Hoe is het met je bloeddruk, BMI en glucose gesteld? Hoe hoog zijn jouw hormoon- en stressniveau? En wat kun je doen om nog gezonder te leven? Want soms kun je met hele kleine aanpassingen al hele grote stappen zetten. Op het Vitaliteitsfestival word je helemaal bijgepraat.

Zien we je maandag?
Het Vitaliteitsevent071 vindt aanstaande maandag, 22 januari, plaats tussen 10.30 en 16.00 uur op Zernikedreef 11, Hogeschool Leiden. Dus zet het snel in je agenda zodat je niets mist!

Ben jij erbij? Klik HIER
Benieuwd naar het volledige programma? Klik HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *