Tips om minder stil te zitten tijdens je werk!

juli 16, 2020 by 1 reactie

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat langdurig stilzitten niet goed is voor je lichaam. Langdurig zitten kan op lange termijn leiden tot chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Op korte termijn kan langdurig zitten leiden tot klachten aan de spieren, pezen en gewrichten. In deze blog leggen we je uit wat dynamisch werken is en hoe je kan voorkomen dat je te lang stilzit!

Wat is actief dynamisch werken? 

Actief Dynamisch Werken is het afwisselend werken, wat betekent dat men het stilzitten regelmatig afwisselt met staan of bewegen. Door dynamisch te werken voorkom je de kans op de eerder genoemde korte en lange termijn gevolgen van stilzitten. Bovendien stimuleer je met dynamisch werken de beweging en daarmee de doorbloeding en stofwisseling. Hierdoor worden werknemers creatiever, productiever en een stuk energieker.

Hoe kun je meer bewegen tijdens je werk?

Heb je een kantoorbaan en heb je geen idee hoe je minder stil zou kunnen zitten en meer zou kunnen bewegen tijdens je werk? Hieronder een aantal tips die jou zullen helpen actiever dynamischer te werken! 

  1. Voorkom dat je langer dan 2 uur stilzit. Beter nog, probeer na elk half uurtje werk even een wandeling te maken. Al is het maar om naar de WC te gaan of om koffie te halen, hiermee doorbreek je het langdurige zitten dat er zo makkelijk insluipt. 
  2. Zet hulpmiddelen in. Een normale bureaustoel is weinig dynamisch, dus kom zelf met een alternatief en stel dit voor aan je werkgever. Er zijn meerdere alternatieven, zoals deskbikes, zit sta bureau’s, zitballen, loop- en kniestoelen en smartchairs.  
  3. Pak de fiets naar werk in plaats van de auto of het openbaar vervoer.
  4. Gebruik je pauze niet alleen om te eten, maar ook als actief moment door een wandeling te maken met je collega’s.

One Reply to “Tips om minder stil te zitten tijdens je werk!”

  1. Heb je te veel gezeten en heb je last van je rug? Chiropractie Gouda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *