Ooglidcorrectie pas aan de orde na bovenooglidcorrectie

april 20, 2021 by Geen reacties

Ouderdom komt met gebreken. De een vindt ouder worden niet erg, een ander ergert zich groen en geel aan het verouderingsproces. Deze mensen ergeren zich met name aan de wallen die ze onder de ogen hebben, of aan de hangende oogleden. Gelukkig is daar wel iets aan te doen. Door het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie, kun je er weer een stuk jonger uitzien. 

Ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep

Een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep. Een plastisch chirurg corrigeert tijdens de ingreep hangende oogleden en wallen. Deze kwalen ontstaan door ouderdom. De huid verliest elasticiteit en door wallen onder de ogen en hangende oogleden zie je er vermoeid uit. Na de ingreep – je kunt nog dezelfde dag naar huis- zie je er vaak weer fris en stralend uit, zoals je ook een jongere indruk maakt. Dat is precies de reden waarom mensen zo vaak kiezen voor een ooglidcorrectie.

Eerst altijd het bovenste ooglid

Een ooglidcorrectie is vaak noodzakelijk als de huid minder elastisch wordt en omdat de spieren die de oogleden ondersteunen zwakker worden. Vanwege deze oorzaken weet vet zich boven en onder de ogen op te hopen met de wallen als logisch gevolg. Een ooglidcorrectie kan zowel aan het bovenste als het onderste ooglid uitgevoerd worden. Er is vrijwel geen specialist die tegelijk een ingreep aan het bovenste als het onderste uitvoert. In de meeste gevallen als een ooglidcorrectie aan de orde is, wordt eerst het bovenste ooglid gedaan. Is dat ooglid hersteld, pas dan kan eventueel ook het onderste ooglid aangepakt worden. 

Klein sneetje in de huidplooi

Wordt er een ooglidcorrectie uitgevoerd aan het bovenste ooglid, dan is vaak sprake van hangende oogleden. De specialist zal overtollige huid boven de ogen verwijderen en maakt daarvoor een klein sneetje in de huidplooi. Na deze correctie is amper een litteken waarneembaar. Behalve overtollige huid wordt ook eventueel vet dat aanwezig is verwijderd. Is dat gelukt, dan wordt er zeer secuur gehecht.

Goed koelen en na een week is er niets meer van de ingreep zichtbaar

Een correctie aan de onderste oogleden lost de wallen op. Het vet dat zich onder de ogen bevindt, wordt weggehaald. Dit kan omdat er aan de binnenkant een van het ooglid een kleine incisie wordt gemaakt. Na de correctie is het vooral een kwestie van heel goed koelen. Op die manier ga je zwellingen tegen en voorkom je eventuele bloeduitstortingen. Meestal is er na een week niets meer te zien van de ingreep. 

Neem wel een aanvullende verzekering

Een ooglidcorrectie is overigens niet iets dat vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Daar dien je dus een aanvullende verzekering voor afgesloten te hebben. Let wel op de aanvullende eisen die door de verzekeraar eventueel aan de verzekering gesteld worden. Zo kan het zijn dat de ingreep alleen bij een gecontracteerde zorgverlener uitgevoerd mag worden. Kies je voor een andere behandelaar, dan kan de verzekeraar besluiten niets of in elk geval minder vergoeding uit te keren. En dat is uiteraard niet wat je wilt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *