Waarom slaap ik slecht?

september 24, 2021 by Geen reacties

Slecht slapen kan van meerdere factoren afhangen. Zo kan je een tekort hebben aan melatonine, een slaaphormoon, of ben je te veel in contact gekomen met blauwlicht, vaak te vinden in computerschermen en als laatste factor kan het komen door stress gerelateerde hormonen. CBD-olie kan je helpen bij deze klachten!

Slaap is enorm belangrijk voor mensen, je lichaam vindt rust in de periode dat je slaapt. Ook herstel je sneller en maak je sneller nieuwe cellen aan wanneer je slaapt. Zonder goede slaap ben je wellicht minder alert gedurende de dag. Dit kan je prestaties op school of werk gaan belemmeren

Nu is het wel normaal dat je niet iedere nacht even goed slaapt. Maar slapeloosheid kan heftige gevolgen hebben op je gezondheid. Slapeloosheid wordt getypeerd door meerdere nachten niet goed slapen, vaak wakker worden, moeilijk in slaap vallen en onrust tijdens het slapen. Denk hierbij aan hele intense dromen. Niet alleen je concentratie gaat hiervan achteruit maar ook je eetlust kan afnemen. Wanneer je minder eet neemt je concentratie nog meer af, een vicieuze cirkel dus.

Er zijn verschillende slaapmiddelen op de markt voor slapeloosheid. Zoals melatonine tabletten. Deze tabletten worden vaak in grote hoeveelheid genomen. Helaas kan je vervelende bijwerkingen ervaren door heen hoge dosering. Zo kan je slaperig worden, nachtmerries krijgen, hoofdpijn ervaren en hormoonfluctuaties kunnen verergeren. Je lichaam bouwt ook een tolerantie op tegen het middel waardoor je elke keer meer moet gebruiken om goed te slapen.

Nu is er ook een nieuwe methode, CBD-olie. Deze olie is relatief nieuw maar helpt zeker tegen slaapproblemen. CBD-olie geeft een natuurlijke rust, veel CBD-oliën zijn ook 100% natuurlijk. Cannera CBD is één van de merken die 100% natuurlijke CBD-olie aanbiedt. De olie verkort de REM-slaap, dit is de fase waarin je droomt. Hierdoor kan je veel langer dieper slapen en ervaar je meer rust.

Wil je meer weten? klik dan hier!

Tags: ,

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *