Wat te doen bij een disharmonisch profiel?

november 22, 2021 by Geen reacties

Een deel van de bevolking kampt met een disharmonisch profiel. Dit hoeft niet erg problematisch te zijn. Heeft je kind een disharmonisch profiel? Dan hoeft dit niet per se een voorloper van andere aandoeningen te zijn. Wil je desondanks wel graag weten hoe je hiermee om kunt gaan, lees dan verder. Hieronder lees je wat je kunt doen bij een disharmonisch profiel.

Wat is een disharmonisch profiel?

Heeft je kind een disharmonisch profiel, dan is er sprake van een kloof tussen het verbale en performale IQ. Dit kan zich kenmerken doordat het kind bijvoorbeeld minder makkelijk praktische problemen op kan lossen, of hier juist erg goed in is. Ook kan het zo zijn dat hij of zij sterke talige vaardigheden heeft, of juist erg zwakke. Heeft je kind een disharmonisch profiel, dan hoeft dat niet te betekenen dat hij of zij geen goede toekomst zal hebben. Je kunt er prima een goede baan mee krijgen.

Onderschat het profiel niet

Zorg ervoor dat je er te allen tijde bent voor je kind als er sprake is van een disharmonisch profiel, zeker als het even wat minder gaat. Door je aandacht bij het kind te houden zorg je ervoor dat je kind alles uit zichzelf kan halen. Let er goed op welke interesses hij of zij heeft en wat hem of haar allemaal goed afgaat. Op die manier vergroot je de kans op een goede toekomst voor je kind.

Ga voor bijles

Bijles nemen is zeker aan te raden voor een kind met een disharmonisch profiel. Op die manier kunnen zij de vaardigheden waar ze wat minder goed in zijn verbeteren. Zo wordt de kloof steeds minder groot en kan hij of zij beter meekomen met leeftijdgenootjes. 

Tip: op de website van Ieku vind je meer informatie over dit (en aanverwante) onderwerpen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *