Begin 2022 met een nieuw zorgmodel

Aan het begin van 2022 is een nieuw zorgmodel geïntroduceerd: Het zorgprestatiemodel. Dit is vanaf 2022 de nieuwe bekostiging voor forensische zorg (fz) en GGZ. Deze manier van bekostigen heeft duidelijke nota’s en simpele regels. Daarbij staan er eerlijke vergoedingen tegenover gepaste zorg. In dit zorgprestatiemodel wordt er geen groot gedeelte van de tijd gebruikt, want de administratie neemt geen meer tijd dan nodig in beslag. De grootste verandering ten opzichte van het vorige model is dat het zorgprestatiemodel uitgaat van een planning. Consulten worden automatisch automatisch uit de planning vastgelegd. Zo hoeven zorgverleners zelf niet na een consult vast te leggen dat deze heeft plaatsgevonden. Wel moet er worden opgelet bij mensen die niet opkomen dagen en mensen die 30 minuten of langer te laat zijn. 

 

Een verandering voor iedereen

Door het invoeren van het zorgprestatiemodel begin 2022 verandert er veel voor alle processen in een organisatie. Naast de declaraties en registraties veranderen ook onderdelen zoals de zorgverlening, zorgplanning en de afhandeling op financieel gebied. Er is zeker een duidelijk effect voor alle forensische zorg- en GGZ-instellingen. Er is voor deze instellingen dus zeker het een en ander verandert. Het kan lastig zijn om hier gelijk op in te spelen voor vandaag en morgen. Daarom zijn er ook manier om hulp in te schakelen. Een voorbeeld van deze hulp is https://tenzinger.com/.

 

Hulp vragen is niet erg

Zoals eerder geschreven zijn er aardige veranderingen teweeggebracht in de zorg. Dat niet iedere instelling hier zelf op kan reageren is zeer logisch. Door vanaf buiten hulp in te schakelen kun je jouw eigen zorginstelling verslimmen en klaar maken voor de uitdagingen die in de toekomst wachten. Veranderingen zoals die met het zorprestatiemodel brengen veel met zich mee en daarom is hulp vragen helemaal niet erg.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *