Dit is waarom trailrunning steeds populairder wordt

Trailrunning is om vele redenen geweldig, maar het is een sport die in de loop der jaren steeds populairder is geworden en nu een favoriete hobby is van velen. Het heeft de voordelen dat het schilderachtig en avontuurlijk is, terwijl het ook toegankelijk en niet duur is. In feite is het enige wat je nodig hebt om te beginnen met trailrunning je eigen twee voeten.

Waarom trailrunning leuker is dan normaal hardlopen

Trailrunning biedt een ander soort workout dan de standaard weg run. In tegenstelling tot straten of trottoirs, trails zijn oneffen met rotsen, wortels en andere obstakels te overwinnen, maar omdat je harder moet werken om door deze uitdagingen te komen, voel je je sterker als gevolg. Plus, je gaat waarschijnlijk leren hoe beter te zijn in het springen over dingen of klimmen over heuvels waarop je loopt. Dit kan nuttig zijn voor het dagelijkse leven.

Het landschap van trailrunning varieert sterk, afhankelijk van welk pad je op gaat, maar er is iets te zeggen over het innemen van de natuur om je heen zonder verstrikt te raken in je gedachten of het controleren van je telefoon om de paar minuten. De kans om de verbinding te verbreken kan helpen om je hoofd leeg te maken en je geest tot rust te brengen na een lange dag op het werk of op school. En een van de meest onvergetelijke delen van trailrunning zijn de momenten van ontdekking: misschien ontdek je een interessante historische plek die vroeger belangrijk was voor de wereld.

Waarom trailrunning steeds populairder wordt

Van avonturiers tot langlaufers, steeds meer mensen genieten van de voordelen van het lopen op trails. In vergelijking met loopbanden biedt hardlopen op trails een ongeëvenaarde ervaring en mogelijkheid tot avontuur. Een van de redenen waarom trailrunning steeds populairder wordt, is dat het zo toegankelijk is. In tegenstelling tot bergbeklimmen, waarvoor speciale uitrusting en training nodig is, kan iedereen op trails hardlopen. Van de straten van de stad tot in het bos, je vindt altijd wel een plek om van je favoriete tijdverdrijf te genieten. Bovendien krijg je met hardlopen op trails een geweldige workout bij elk weertype. Als je het zat bent om de hele winter binnen te zitten, dan is hardlopen op trails de manier om te gaan! Je kunt hardlopen in alle weersomstandigheden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je uitglijdt of valt door ijs of sneeuw. Een andere reden waarom hardlopen op trails populair wordt, is dat het zo weinig belastend is. Als je loopt op beton of asfalt, je voeten absorberen de schok van elke stap en dat is de reden waarom veel mensen geblesseerd raken als ze te veel kilometers lopen op een verharde weg. Bij trailrunning absorbeert de grond de meeste schokken in plaats van je lichaam, zodat je langere afstanden kunt afleggen en niet zo snel geblesseerd raakt als wanneer je uitsluitend op beton zou lopen.

Ben jij nou nog op zoek naar kleding of materiaal voor trailrunning? Dan kan je diverse artikelen voor trailrunning via Trailrun Store kopen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *