Wat te doen tegen kalknagels?

juli 25, 2022 by Geen reacties

Wat te doen tegen kalknagels? Het is een vraag die zeer veel mensen zich op een bepaald moment in hun leven zullen stellen. Dat is het gevolg van het feit dat deze aandoening er bekend om staat behoorlijk besmettelijk te zijn. Ongeveer een kwart van de volledige bevolking in Nederland zou tijdens zijn of haar leven geconfronteerd worden met deze aandoening. Wanneer je ermee te maken krijgt zal je kunnen vaststellen dat dit niet meteen veel pijn met zich mee zal brengen, maar vervelend is het zeker. Heb jij ook één of meerdere kalknagels en ben je benieuwd naar hoe je daar nu precies van af kan komen? Dan is verder blijven lezen zeker en vast een aanrader.

Wat kan je doen tegen kalknagels?

Er zijn verschillende antwoorden die we kunnen geven op de vraag “wat te doen tegen kalknagels”. Door de jaren heen zijn er dan ook tal van verschillende soorten behandelingen in het leven geroepen.  We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  • Antischimmelzalf;
  • Antischimmel Nagellak;
  • Een speciale pillenkuur;

Bovenstaande behandelingen worden in de praktijk het vaakst van allemaal toegepast.  Dit is echter nog niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het gebruik van zogenaamde tea tree olie en thymol? Bovendien is het ook nog mogelijk om te kiezen voor een behandeling met lasers. Het laten laseren van je kalknagels is een efficiënte, maar weinig toegepaste oplossing.

Hoelang duurt het voordat kalknagels weer verdwijnen?

Je hebt nu met bovenstaande eindelijk een goed en concreet antwoord gekregen op de vraag wat te doen tegen kalknagels. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen na verloop van tijd het geloof in deze behandelmethodes beginnen te verliezen. Toch is het van cruciaal belang om niet zomaar op te geven. De behandeling mag in ieder geval sowieso niet worden onderbroken. Doe je dat wel? Dan is de kans groot dat je terug helemaal opnieuw mag beginnen en dat is niet de bedoeling.

Hou er sowieso rekening mee dat het behandelen van kalknagels een werk van lange adem is. Dit betekent in de praktijk dat het tot twee maanden, maar ook tot zomaar even een jaar kan duren voordat er sprake is van een echte oplossing. Consequent de behandeling blijven verder zetten is tijdens deze periode een absolute must. Er is echter wel nog iets wat je tussentijds kan doen.

Is er iets wat je tussentijds extra kan doen?

Wat te doen tegen kalknagels? Het is en blijft dus een lastig verhaal. Ondanks het feit dat er veel behandelingsmethodes op de markt zijn terug te vinden zijn er maar weinigen die binnen een afzienbare tijd het gewenste resultaat zullen opleveren. Dat is vervelend, want het spreekt voor zich dat een kalknagel er nu niet bepaald aantrekkelijk uitziet. Gelukkig is er ook iets wat je tussentijds kan doen. Zo wordt het bijvoorbeeld sterk aangeraden om één keer in de week de toplaag van je nagels te vijlen. Zo kan je de aanblik van je nagel meteen een stuk mooier maken. Let wel, het spreekt voor zich dat dit de aandoening niet gaan verhelpen. Een behandeling blijft dus een must.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *