Wat is oedeem therapie?

april 14, 2021 by Geen reacties

Oedeem therapie is een behandeling om oedeem tegen te gaan. Oedeem is een vochtophoping in het lichaam dat voor zwellingen kan zorgen. Deze zwellingen kunnen voorkomen op specifieke lichaamsdelen, maar vaak gebeurt het ook dat deze over het hele lichaam te vinden zijn. De zwellingen zorgen voor pijn en kunnen ook sneller ontstekingen en blauwe plekken veroorzaken.

Er zijn verschillende vormen van oedeem. Een onschuldig voorbeeld van oedeem is bijvoorbeeld de bultjes die ontstaan als je in aanraking bent gekomen met een brandnetel. Serieuzere vormen van oedeem zijn lipoedeem en lymfoedeem. Bij de eerstgenoemde vorm is er sprake van een ophoping van onderhuids vet. Bij lymfoedeem is hoopt zich lymfevocht op dat niet afgevoerd kan worden door de lymfeklieren. Oorzaken hiervan kunnen medische ingrepen of genetisch zijn. 

Verschillende huidtherapeuten zoals Sanaderm bieden verschillende oedeem therapieën aan. Een tijdelijke oplossing voor lipoedeem is liposuctie, waarbij overtollig onderhuids vet wordt verwijderd. Maar gezien lipoedeem meestal genetisch bepaald is, is een bindweefselmassage een betere oplossing. Deze behandeling zorgt voor minder pijn, een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Sanaderm biedt ook een behandeling aan voor lymfoedeem. Door middel van manuele lymfedrainage, een speciale massagetechniek, wordt de afvoer van vocht door lymfeklieren aangewakkerd.

Heb je veel last van vocht- en/of huidophoping en ben je benieuwd of een behandeling voor jou zal helpen? Bij Sanaderm is het mogelijk om een intakegesprek en proefbehandeling in te plannen. Zo kom je erachter of oedeem therapie geschikt voor je is om van je klachten af te komen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *