Emotioneel welzijn

april 20, 2021 by Geen reacties

Wist je dat er verschillende soorten welzijn zijn? De eerste, het fysieke welzijn, is wel de meest bekende en voor de hand liggende. Goed voor ons lichaam zorgen wordt ons met de paplepel ingegoten. Goed en gezond eten en drinken. Genoeg bewegen. Zorgen voor voldoende uren slaap ’s nachts. Naar de dokter gaan wanneer er iets met ons lichaam is. We doen het allemaal elke dag. De tweede soort welzijn, ons mentale welzijn, is er eentje die de laatste jaren steeds meer aan terrein wint. Steeds meer mensen en organisaties zijn bezig om het taboe dat er heerst rond ‘mental illness’ en ‘mental health’ te doorbreken. Want hoe het mentaal met ons gaat, is net zo belangrijk als onze fysieke gesteldheid. Zeker omdat onze mentale welzijn nauw verbonden is met ons lichamelijke welzijn. Wie, net als ik, een overbelasting, of andere vorm van burn-out heeft meegemaakt, weet als geen ander hoe mentale problemen zich kunnen uiten in lichamelijke klachten. Wat alleen maar laat zien dat het niet alleen maar belangrijk is om niet alleen goed voor ons lichaam te zorgen, maar ook voor wat er in ons hoofd omgaat. En dan is er nog een derde soort welzijn, ons emotionele welzijn; het ondergeschoven kindje. Menig mens weet vaak niet zo goed raad met zijn/haar emoties, want waar dienen ze nou eigenlijk voor? Welke emoties zijn er allemaal? En hoe ga je er het beste mee op? Voor deze en alle andere vragen met betrekking tot emoties kun je terecht bij het emotieexpertisecentrum.nl. Het emotie expertise centrum is er voor iedereen die worstelt met zijn/haar emoties. Dus schroom niet en vraag die hulp.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *