Waar kan je terecht met een alcohol verslaving?

april 27, 2021 by Geen reacties

Een wijntje of biertje voor de gezelligheid is altijd goed, maar wanneer het alcoholgebruik overmatig is en het je leven gaat beheersen dan ben verslaafd. Leven met een alcoholverslaving is moeilijk je functioneert niet met alcohol op, maar ook niet zonder. 

Wat zijn de effecten bij alcohol gebruik?

Door te veel alcohol te drinken kan je je maag irriteren, door de irritatie moet je dan overgeven. Toch zijn er ook veel mensen die een sterke maag hebben en bijna nooit moeten overgeven, hierdoor gaan ze wel vaak hun grens over en drinken te veel alcohol. Het resultaat hiervan kan een blackout zijn of zelfs een alcoholvergiftiging. Er is sprake van een alcoholvergiftiging als de concentratie alcohol te hoog is in je bloed. Mensen voelen zich door alcohol vaak zelfverzekerder en durven meer risico’s te nemen, vooral het fenomeen comazuipen is erg populair onder de jongeren. Ze drinken te veel alcohol om zich beter te gaan voelen, met als resultaat dat ze helemaal niks meer gaan voelen. 

Op zoek naar de juiste kliniek om af te kicken

Door heel Nederland zijn er diverse klinieken waar je terecht kan voor verslavingszorg en waar er dag en nacht professionals voor je klaarstaan. Welke kliniek er aansluit op jouw behoeftes, maar ook of je in Nederland naar een kliniek wil of naar een kliniek Zuid Afrika. Je begint met een intake gesprek, waar er wordt gekeken naar wat je nodig hebt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *