Tips om thuis je spieren te trainen

augustus 26, 2021 by Geen reacties

Wil je graag wat gespierder of wat sterker worden, maar ga je liever niet naar de sportschool of heb je simpelweg geen tijd om naar de sportschool te gaan? In dit artikel deel ik een aantal handige tips met je waarmee je eenvoudig thuis aan je spiermassa kunt werken. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een schema dat bij je past

Op het internet zijn veel verschillende standaard fitness-schema’s te vinden. De realiteit is echter dat ieder lichaam anders is en dat er niet een fitness-schema is dat voor iedereen werkt. Als je een goed trainingsschema wilt hanteren, is het slim om een naar een personal trainer te gaan. Een personal trainer heeft de benodigde kennis om voor jou een trainingsschema op maat samen te stellen.

Compound-oefeningen

Wist je dat er twee soorten kracht-oefeningen bestaan?. Ten eerste zijn er ‘isolatie-oefeningen’. Bij dit type oefening richt je je op één spiergroep per keer. Je kunt je hiermee dus heer gericht focussen op bepaalde spieren. Naast isolatie-oefeningen zijn er ook nog de zogeheten ‘compound-oefeningen’. Hiermee train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Dit maakt compound-oefeningen dan ook effectiever voor het aanmaken van spiermassa. Dit soort oefeningen helpt je daarnaast bij het verbeteren van de spiercoördinatie en je balans. Kies dus bij voorkeur altijd voor dit type oefening.

Compound-oefeningen worden doorgaans vooral gedaan met dumbbells, halterschijven en andere losse gewichten. Veel van deze oefeningen kun je doen in combinatie met een fitnessbank. Als je thuis wil trainen, is het daarom een echte aanrader om een goede fitnessbank aan te schaffen. Een fitnessbank is niet duur en je hebt er een hoop voordelen van. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Tunturi fitnessbank.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het trainen van je spieren of ben je op zoek naar goede fitnessapparatuur of gear? Bezoek dan eens de website van Tunturi.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *