Wat kan acupunctuur Utrecht je bieden?

januari 17, 2022 by Geen reacties

Acupunctuur in Nederland wordt steeds populairder. Een groeiende groep kiest voor deze geneeswijze om o.a. van hun pijnklachten en stress af te komen. Ben jij ook geïnteresseerd in acupunctuur en wat het voor jou kan betekenen? Hieronder vind je de informatie die je nodig hebt. Zo ben jij helemaal voorbereid op een behandeling acupunctuur Utrecht

Acupunctuurbehandeling voor pijnklachten

Als je kampt met spier- en gewrichtspijn ben je bij een praktijk acupunctuur Utrecht aan het juiste adres. Ook voor rug- en nekklachten of een hernia kun je terecht bij een consultant. Acupunctuur is namelijk gericht op het verbeteren van de doorstroming van bloed en energie. Op het moment dat je last hebt van fysieke klachten is je lichaam uit balans. Acupunctuur wordt ingezet om alles weer in evenwicht te krijgen. 

 

Het evenwicht wordt hersteld door middel van naalden. Bij een acupunctuurbehandeling worden er naalden geplaatst op speciale drukpunten van het lichaam om zo de energiebanen in het lichaam te bereiken. De naalden doorbreken blokkades in het lichaam en zorgen zo voor een verbeterde bloeddoorstroming en verhoogde energie. Alles in je lichaam staat in verbinding met elkaar en dit wordt ook nageleefd bij acupunctuur. Als jij bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn zullen er niet enkel naalden worden geplaatst rondom je voorhoofd, maar ook op andere plekken op het lichaam. Om de doorstroming te verbeteren moeten blokkades door het gehele lichaam worden doorbroken. 

Bezoek acupunctuur Utrecht voor mentale klachten

Bij informatie over acupunctuur wordt de nadruk vooral gelegd op fysieke klachten, maar bij acupunctuur Utrecht kun je ook terecht voor psychologische klachten. Met name slaapproblemen, vermoeidheid en stress kunnen goed worden behandeld door middel van acupunctuur. Een sessie zorgt namelijk voor ontspanning, waardoor de klachten kunnen afnemen. Vaak ligt de oorzaak van lichamelijke klachten ook bij mentale problemen, dus het is altijd een goed idee om een behandeling te richten op je psychologische gezondheid. Je kunt met een consultant acupunctuur Utrecht in gesprek gaan over hoe ze je kunnen helpen. 

Bang voor naalden? Dit zijn alternatieve behandelingen

De herstellende kracht van acupunctuur spreekt veel mensen aan. Maar wat nou als je bang bent voor naalden? Allereerst hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken, want de naalden zijn zo dun dat je geen pijn zult ervaren. Verder is het natuurlijk altijd mogelijk om met de consultant van acupunctuur Utrecht in gesprek te gaan. Zij zullen je helpen om je angst te overwinnen. Mocht je er echt niet overheen kunnen komen, dan kun je ook kiezen voor andere methoden die over dezelfde herstellingen functies beschikken. 

 

Zo heb je de Tui Na, een massagevorm die zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Net zoals bij acupunctuur worden bij deze Chinese massage de meridiaanpunten van het lichaam in acht genomen. Deze drukpunten worden met verschillende massagetechnieken bewerkt om zo uw klachten te behandelen. Tui Na zorgt voor vermindering van pijnklachten, stress en vermoeidheid. 

 

Een andere mogelijkheid is ‘cupping’. Deze methode is voornamelijk geschikt bij nek-en rugklachten. Bij cupping wordt er namelijk gebruikgemaakt van glazen bollen, zowel kleine als grote varianten. Met hitte worden de bollen vacuüm gezogen en worden ze vervolgens op je rug geplaatst. Op deze wijze wordt de bloeddoorstroming bevorderd, net zoals bij acupunctuur en de Tui Na massage. Niet iedere praktijk acupunctuur Utrecht biedt deze alternatieve behandelingen aan, dus neem contact op met potentiële behandelaars om erachter te komen of Tui Na en cupping ook een mogelijkheid zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *