Voordelen van buiten personal training

februari 9, 2022 by Geen reacties

  1. Het verlaagt de bloeddruk en vermindert stress

Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging in de buitenlucht de bloeddruk en de hartslag van een persoon verlaagt. Als gevolg daarvan voelt lichaamsbeweging in de buitenlucht minder inspannend aan dan soortgelijke lichaamsbeweging binnenshuis, wat u op zijn beurt dichter bij uw maximale prestaties brengt. Train in de buitenlucht, ga tot het uiterste en blijf uw persoonlijke record verbreken!

Het is bewezen dat lichaamsbeweging in de buitenlucht stress vermindert.

  1. Helpt tegen slapeloosheid

Als je buiten traint, krijg je frisse lucht en dat helpt tegen slapeloosheid. Regelmatige lichaamsbeweging en frisse lucht helpen je om in slaap te vallen en verbeteren de kwaliteit van je slaap!

Regelmatige lichaamsbeweging en frisse lucht zullen ook de kwaliteit van je slaap verbeteren.

  1. Zonneschijn

Wanneer u buiten traint, kunt u ook genieten van de voordelen van de zon. Frisse buitenlucht en natuurlijk licht verkwikken en zorgen voor meer energie voor lichaam en geest. Zonneschijn levert de vitamine D die we nodig hebben, je wordt bruin tijdens het trainen en de zon geeft je een goed humeur! Zonlicht bevordert ook de energieproductie in de spieren en de oxidatie van de weefsels. 

Als u buiten traint, moet u rekening houden met de mogelijke schade van overmatig zonlicht, zoals uitdroging en zonnebrand. Vergeet dus niet beschermende zonnebrandcrème en hydratatie wanneer u buiten traint!

Er is geen betere plaats voor een training dan buiten in de zon! Vergeet echter niet zonnebrandcrème en een flesje water mee te nemen.

  1. Gratis

Buiten trainen is vaak helemaal gratis, omdat sportparken, sportbanen, trappen en andere trainingslocaties buiten meestal voor iedereen toegankelijk en gratis zijn. Buiten sporten is goed voor je portemonnee!

Pak een bal en ga naar buiten!

Tip: Personal trainer het gooi 

  1. Bespaart tijd en natuur

Denk creatief na over je omgeving en bedenk een intensieve training op bijvoorbeeld een joggingbaan, heuvel of trap in de buurt. Trainingslocaties zijn vaak dichterbij dan je denkt! Door gebruik te maken van locaties in de buurt bespaart u niet alleen tijd, maar ook natuurlijke hulpbronnen, omdat u niet met de auto naar uw training hoeft te rijden. Wist u dat de trainingsproducten die wij leveren worden ontworpen, gefabriceerd, verpakt en vervoerd naar hun uiteindelijke locatie, waarbij de belasting voor het milieu tot een minimum wordt beperkt?

Waarom bespaart u geen tijd en doet u uw workout bijvoorbeeld op weg van uw werk naar huis?

  1. Variatie in uw reguliere workout

Doorbreek de routine! Voer je indoor workout buiten uit en voeg bewegingen toe zoals lichaamsgewicht oefeningen, die gemakkelijk buiten uit te voeren zijn. De meeste bodyweight oefeningen zijn multi-gewrichtsbewegingen en daardoor super effectief! Een bodyweight workout zal vooral je coördinatie, evenwicht en mobiliteit verbeteren.

Bodyweight training is weer populair geworden. Geen wonder, want het is super effectief!

  1. De kans om iets nieuws te proberen 

Breng je workout naar een nieuw niveau, probeer eens iets nieuws! Maak gebruik van nieuwe trainingsmogelijkheden om inhoud toe te voegen aan je standaard workout, of creëer een geheel nieuwe routine. Heb je al activiteiten zoals parkour of street workout geprobeerd? Maak je workout anders, effectiever en verfrissender!

Street workout is populair over de hele wereld.

  1. Varieer je reguliere trainingsomgeving

Laat de stoffige en donkere sportschool achter u en doe uw workout in een frisse en lichte omgeving buiten; geniet van de vele voordelen van een workout in de buitenlucht. Steden bieden een veelheid aan trainingslocaties. Oefenparken, sportvelden, trappen en oefenterreinen langs joggingpaden bieden een scala aan mogelijkheden om uw training te diversifiëren en nieuwe trainingsplekken te verkennen.

Tip: Personal trainer Amsterdam

Frisse lucht is gemakkelijk in te ademen!

  1. De kans om samen te trainen  

De meeste trainingslocaties in de buitenlucht, zoals sportparken en atletiekbanen, zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Zo kunt u samen met uw vrienden en naasten, die niet met u naar dezelfde sportschool gaan, trainen en tijd doorbrengen met sporten. Bovendien is trainen in de buitenlucht een uitstekende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten terwijl u uw workout uitvoert!

Kinderen zijn ook dol op de buitenlucht, vooral als het oefenterrein grenst aan een speeltuin.

  1. Beter humeur

Al met al is lichaamsbeweging in de buitenlucht goed voor het hele lichaam en zorgt het voor plezier, welzijn en een beter humeur!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *