Hoe vind je infrarood therapie die voor jou geschikt is?

juni 18, 2023 by Geen reacties

Voel jij je de laatste tijd niet helemaal fit of kamp je al een tijdje met een gezondheidsprobleem dat maar niet lijkt te verdwijnen? Dan is infrarood therapie misschien wel iets voor jou. Deze vorm van behandeling wordt steeds populairder en kan diverse gezondheidsproblemen verlichten. Maar waar dien je precies op letten en hoe kun je infrarood therapie het beste toepassen? In deze blog delen we vijf tips.

Tip 1 Kies voor een goede lamp

Als je aan infrarood therapie wilt beginnen, is het allereerst belangrijk om een goede lamp te kiezen. Er zijn veel verschillende lampen verkrijgbaar, van goedkope varianten tot professionele apparaten. Lees je daarom goed in voordat je een lamp aanschaft en laat je desnoods adviseren door een specialist. Bedenk daarnaast vooraf welke behandeling je wilt gaan toepassen en welke resultaten je verwacht.

Tip 2 Bouw de behandeling rustig op

Begin niet gelijk met de maximale dosering, maar bouw de behandeling rustig op. Zo voorkom je dat je huid verbrandt en kun je ook wennen aan de therapie. Begin bijvoorbeeld met een sessie van enkele minuten en verhoog dit geleidelijk aan. Het is daarnaast belangrijk om de lamp op een goede afstand van je huid te houden en deze niet te lang achter elkaar te gebruiken.

Tip 3 Combineer met een gezonde levensstijl

Infrarood therapie kan een positief effect hebben op je gezondheid, maar het is niet de enige factor die hierbij een rol speelt. Zorg daarom ook dat je een gezonde levensstijl hebt en bijvoorbeeld voldoende beweegt, gezond eet en voldoende rust neemt. Door infrarood therapie te combineren met een gezonde levensstijl, kun je de resultaten op de lange termijn nog verder verbeteren.

Tip 4 Wees geduldig

De resultaten van infrarood therapie zijn vaak niet direct zichtbaar. Het kan even duren voordat je bijvoorbeeld verbetering ziet van je huid, minder pijn ervaart of beter slaapt. Wees daarom geduldig en geef de therapie de tijd om zijn werk te doen. Vaak zijn enkele weken tot maanden nodig voordat je echt resultaat ziet.

Tip 5 Raadpleeg een specialist

Twijfel je of infrarood therapie iets voor jou is of heb je vragen over de behandeling? Raadpleeg dan altijd een specialist. Deze kan je adviseren over de juiste lamp, de juiste behandeling en eventuele bijwerkingen. Ook als je medicijnen gebruikt of een ernstige huidaandoening hebt, is het raadzaam om eerst de huisarts te raadplegen.

Samenvatting 

Infrarood licht therapie kan veel gezondheidsproblemen verlichten en is steeds populairder. Toch is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je hiermee begint. Kies daarom voor de juiste lamp, bouw de behandeling rustig op, combineer met een gezonde levensstijl, wees geduldig en raadpleeg een specialist. Op die manier haal je het maximale uit de behandeling en geniet je van optimaal resultaat.

Bron: loptimize.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *