Alles over urine verlies

juli 17, 2023 by Geen reacties

Wanneer je ouder wordt, is de kans groot dat je veel gaat merken aan jouw lichaam. Je wordt bijvoorbeeld minder mobiel en je bent minder sterk. Daarnaast is er een kans dat je last gaat krijgen van urine verlies en dit is een veelvoorkomend probleem bij ouderen. Toch komt het niet alleen voor bij ouderen, maar kan het mensen van alle leeftijden treffen. Het staat beter bekend als urine-incontinentie en het is een veelvoorkomend medisch probleem. Hierbij heeft een persoon moeite om urine op te houden en kan het een grote impact hebben op iemands leven. 

Urine verlies kan diverse oorzaken hebben en het is van belang om alles te weten te komen over de oorzaken. Zo zijn verzwakte bekkenbodemspieren een belangrijke oorzaak en vaak de oorzaak van incontinentie. Deze spieren versterken namelijk de urinebuis en helpen bij het ophouden van urine. Zwangerschap, menopauze, obesitas en bevallingen kunnen allemaal bijdragen aan het verzwakken van de bekkenbodemspieren. Toch is het handig om nog meer te weten te komen over incontinentie. Wil jij er meer over te weten komen? Onderstaand vertellen we er echt alles over!

Verschillende soorten urine verlies

Je kunt natuurlijk wel last krijgen van urine verlies, maar er zijn verschillende soorten incontinentie. Iedere soort is anders en bepaalt de ernst van het verlies. Ook moet iedere soort incontinentie op een andere manier worden behandeld. Het is dus van belang om meer te weten te komen over de verschillende soorten incontinentie. Stressincontinentie is een vorm die veel voorkomt bij mensen van alle leeftijden. Dit treedt op wanneer er druk op de blaas wordt uitgeoefend, zoals bij het lachen, niezen of tillen van spullen. Het veroorzaakt over het algemeen kleine lekkages en er is dan geen reden voor paniek. Functionele incontinentie is ook een bekende vorm van incontinentie en is ook een stuk ernstiger. 

Functionele incontinentie verwijst naar gevallen waarbij een persoon urineverlies ervaart vanwege fysieke of mentale beperkingen die het gebruik van het toilet lastig maken. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen met mobiliteitsproblemen, dementie of psychische aandoeningen.

Incontinentiemateriaal bestellen

Wanneer je last hebt van urine verlies, is het wellicht verstandig om incontinentiemateriaal te gebruiken. Met het juiste incontinentiemateriaal is het namelijk mogelijk om lekkages op te vangen. Het is namelijk vervelend als je een lekkage hebt en dit kan ook jouw zelfvertrouwen omlaag halen. Je kunt op het internet eenvoudig incontinentiemateriaal bestellen en er ook meer over lezen. Op die manier is het mogelijk om urine verlies gedeeltelijk tegen te gaan, zodat je er geen last meer van hebt.

Urine verlies behandelen

Heb jij veel last van urine verlies en wil je dat laten behandelen, dan is het goed om te weten dat dit mogelijk is. Met simpele aanpassingen in levensstijl, zoals het vermijden van alcohol, gewichtsbeheersing en beweging, kun je ervoor zorgen dat je er minder last van hebt. Daarnaast zijn er ook veel medische hulpmiddelen die je kunt gebruiken, die de ernst van incontinentie kunnen verminderen en dat is natuurlijk ideaal als je er geen last van wilt hebben. Voor incontinentiemateriaal moet je bij Depend zijn!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *