Liposuctie, wat is dat nou eigenlijk?

juli 24, 2023 by Geen reacties

Heb jij schaamte voor je lichaam of voor bepaalde lichaamsdelen? Heb jij liever je buik verstopt onder een wijde of dikke trui? Misschien is liposuctie dan wel iets voor jou. Maar wat is het nu precies en hoe gaat het in zijn werk? Hieronder vind je een uitleg van wat het is, hoe de behandeling eruitziet en hoe je herstelt ervan. Denk er in elk geval niet te licht over en maak een goede afweging of het écht iets voor jou is.

Wat is liposuctie?

Als er een liposuctie behandeling wordt uitgevoerd dan wordt er overtollig vetweefsel afgezogen. Je kan deze behandeling op verschillende plekken uit laten voeren, zoals op je onderbuik, nek, bovenbenen en bovenarmen. Je kan met deze behandeling dus de vetophopingen waarvoor je je schaamt of waardoor je je onzeker voelt laten verwijderen. Het is onjuist dat dit een snelle manier van afvallen is, het gaat puur over het verwijderen van overtollig vetweefsel en niet om het afvallen in zijn totaliteit.

Als je bij een diëtiste niet verder bent gekomen dan kan een behandeling een mogelijkheid voor je zijn. Maar niet voor iedereen is de behandeling mogelijk, er zijn namelijk een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Je BMI mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 30 en je gewicht mag ook niet te veel afwijken. Ook wordt er gekeken naar de elasticiteit van de huid. Bij een te elastische huid wordt het gewenste resultaat namelijk niet bereikt en kan je beter informeren naar een correctie.

Wat kan je tijdens de behandeling verwachten?

Tijdens de liposuctie behandeling wordt er een klein sneetje gemaakt in het te behandelen lichaamsdeel. Na het herstel heb je dus geen zichtbare littekens en zie je vanaf de buitenkant niet dat er een behandeling heeft plaatsgevonden. Onder de huid wordt er een verdovingsvloeistof gespoten. Hierdoor raakt het vet los van de huid en kan het na ongeveer een kwartier weggezogen worden.

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Bij grote oppervlakken kan gekozen worden voor algehele narcose, maar dat is slechts bij uitzonderlijke gevallen. De behandeling is daardoor nagenoeg pijnloos. Pas de volgende dag kan het behandelde gebied gevoelig zijn en kan je zo nodig een pijnstiller pakken om de pijn te verlichten.

Hoe herstel je van een liposuctie?

De sneetjes worden gehecht en afgeplakt waardoor je op later moment niets meer ziet. Daarnaast krijg je ook een elastische broek om zwellingen en bloeduitstortingen te voorkomen. Je draagt deze enkele weken. Je gaat in principe dezelfde dag nog naar huis, zo’n twee a drie uur na de behandeling. Houdt er wel rekening mee dat je een intensieve behandeling hebt ondergaan en dat liposuctie invloed kan hebben op je gevoel en energie. Neem dus ook de tijd om ervan te herstellen en pak je rust. Voldoende drinken is belangrijk en ook om in beweging te blijven. Het resultaat is uiteindelijk voor altijd omdat de vetcellen definitief worden verwijderd. Bij gewichtstoename kunnen andere vetcellen in het lichaam zich wel vullen. Het is dus belangrijk dat je op je eet- en drinkpatroon blijft letten na de behandeling. Bekijk ook eens of een facelift iets voor jou is!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *